Duofuse lamelschutting kopen

Bekijk prijzen!

Duofuse lamelschutting: alles wat je moet weten.

Een unieke composiet duofuse lamelschutting die design en duurzaamheid combineert.

Een strakke duofuso lamelschutting vormt een vaste meerwaarde voor elke woning en tuin. In alle omstandigheden zien ze er fraai en exclusief uit en zijn ze niet van vol hout te onderscheiden. Het uitgesproken perspectief en lijnenspel van de lamellen laten uw tuin bovendien groter lijken dan hij in werkelijkheid is.

Duofuse composiet lamelschuttingen behouden hun strakke architectuur omdat ze niet krom kunnen trekken, wat bij tuinafsluitingen in hout wel vaak voorkomt. Eén van de grote troeven van een composiet afsluiting is het feit dat er nooit meer geolied of gebeitst hoeft te worden.

DUOFUSE LAMELSCHUTTING BESCHIKBARE KLEUREN

Duofuse lamelschutting composiet is beschikbaar in 3 tijdloze, sfeervolle tinten. Tot 6 à 8 weken na plaatsing kunnen uiterst lichte kleurschakeringen optreden waarna de kleur definitief gestabiliseerd is voor de rest van de levensduur. Ook na jarenlange blootstelling en gebruik zullen uw modulaire lamelschutting er nog steeds zo goed als nieuw uitzien.

DUOFUSE LAMELSCHUTTING; ONDERDELEN

Duofuse lamelschutting composiet maakt deel uit van een compleet systeem met alle nodige hulpstukken en toebehoren die het leven van de professionele plaatser of de ‘Handige Harry’ makkelijker maken. Naast de afzonderlijke lamellen en bevestigingspalen beschikken we bij DuraMarc ook over afdekkapjes, kleine en grote U-profielen en interne paalhouders van Duofuse.

plank DF4B200

U-profiel voor lamelplank DF4U40

paal DF1P90

Interne paalhouder DPFH60

afdekkap DF1C11

Portpaal DF1PG90

Voordelen van een Duofuse lamelschutting

Een unieke Duofuse lamelschutting die design en duurzaamheid combineert
– Veelzijdig en modulair
– Hoogtes mogelijk van 20 cm tot 200 cm.
– Planken kunnen dankzij de U-profielen in 4 richtingen bevestigd worden aan de composietpalen.
– Standaardbreedte 200 cm, kan ingekort worden.
Toepassingen
Composiet afsluiting, als inrichting en indeling van een tuin, als basismateriaal voor tuinhuizen, carports, blokhutten, berging, poorten …

Montage Duofuse schuttingen

Duofuse lamelschutting

DUOFUSE TAND-EN GROEF SCHUTTING

Doordat de planken een borstelrichting hebben, is het belangrijk dat het merkteken (1) aan de binnenkant zich steeds aan dezelfde kant bevindt.
Het scherm kan op de grond geplaatst worden aangezien houtcomposiet niet rot. Ondersteun het scherm op grondniveau wel op 3 plaatsen door middel van tegels, betonplaat of ander hard materiaal zodat het niet kan wegzakken in de grond. Indien u onder het scherm een betonnen onderplaat, tot max. 4 cm dik, wenst te gebruiken, kan u deze bevestigen met de grote Duofuse® U-profielen (2). De standaard lengte van de planken bedraagt 180 of 200 cm maar de planken kunnen op eender welke lengte afgezaagd worden.

BEVESTIGING U-PROFIELEN

 • Aan een paal kan aan meerdere zijden (max. 4) een U-profiel bevestigd worden, zo kan een hoek gerealiseerd worden.
 • Bevestig het U-profiel aan de paal met RVS-schroeven van 4,0/5,0 x 25/40 mm (max. tussenafstand 40 cm).

BEVESTIGING PALEN EN PLANKEN

 • Start indien van toepassing steeds tegen de woning, schuur of ander vast punt. Nadat de eerste paal geplaatst werd, plaatst u de laatste paal.
 • Veranker zeker de eerste en de laatste paal goed. Plaats nu scherm per scherm. Plaats de palen op 1 rechte lijn en op dezelfde hoogte. Schuif de planken langs boven in de U-profielen handmatig naar beneden (3).
 • Druk de planken tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat de planken langs beide zijden de nodige uitzettingsvoeg hebben (min. 1 cm) (4). De paal moet 5,5 cm boven het scherm uitsteken om de nodige uitzettingsruimte te voorzien.

Er zijn 3 mogelijkheden om de palen te bevestigen:

 • Tegen een muur met pluggen en bevestigingsschroeven of met RVS L-beslag.
 • In de grond zonder houders (5).
  Een paal dient ongeveer 1 / 3 van de lengte in de grond zitten met een minimum van 40 cm. Maak hiervoor een put van 40 x 40 cm en 80 cm diep, die voor minstens 2 / 3 gevuld is met stabilisé of (snel)beton.
 • Op terras, betonvloer of muur door middel van de interne paalhouder.
  Bevestig de paalhouder stevig met geschikte schroeven, bouten en/of pluggen in het grondoppervlak. Plaats de paal over de paalhouder. U zal de paal met het aluminium kruis nog op de gewenste lengte moeten afzagen.

AFWERKING

 • U kan het scherm bovenaan afwerken door het kleine U-profiel er horizontaal op te plaatsen (6).
 • De palen worden afgewerkt door afdekkapjes die verlijmd worden bovenop de paal. Plaats de afdekkapjes pas nadat alle horizontale U-profielen werden bevestigd.

DUOFUSE LAMELSCHUTTING

De plaatsing van de Duofuse® lamellenafsluiting is identiek aan de plaatsing van het tand- en groefplankensysteem, aangezien hier ook gebruik gemaakt wordt van planken die in een U-profiel geklemd worden.

 • Met de lamellenafsluiting kan u modulair schermen opbouwen van 20 tot 200 cm hoog, afhankelijk van het aantal gebruikte planken. De schermen kunnen ook in trapvorm opgebouwd worden, bijvoorbeeld: eerste scherm 120 cm hoog, tweede 160 cm hoog,… Het scherm kan op de grond geplaatst worden aangezien het scherm niet rot.
 • De standaard lengte van de planken bedraagt 200 cm maar de planken kunnen op eender welke lengte afgezaagd worden. Door de aanwezigheid van de verstevigingprofielen in staal dient u hiervoor een ijzerzaag te gebruiken.
 • In de lengte moet langs beide kanten van de planken een uitzettingsruimte van min. 1 cm voorzien worden. Zorg ervoor dat u de plank met de enkele lip naar beneden plaatst (zie tekening). Rekening houdend met de dikte van het U-profiel (0,5 cm) moeten de planken dus min. 2 x 1,5 cm korter zijn dan de afstand tussen de palen. Voor de standaard lengte van de schermen bedraagt de afstand tussen de palen dus 203 cm.
 • Een paal dient ongeveer 1/3 van de lengte in de grond zitten. Voor een scherm van 200 cm hoog volstaat 95 cm in de grond. Maak een put van 40 x 40 cm en 95 cm diep en leg een tegel in de put om verzakking van de paal tegen te gaan.

KOOP DUOFUSE LAMELSCHUTTING

Bekijk prijzen!

Lees ook:

Duofuse vlonder

Duofuse vlonder

Duofuse

Over Duofuse

Duofuse tand- en groef schutting

Duofuse tand-en groefschutting