Duofuse vlonder kopen

Bekijk prijzen!

Duofuse vlonder: alles wat je moet weten.

Geniet van een tijdloos en onderhoudsvriendelijke Duofuse vlonder!

Duofuse composiet vlonders bieden een blijvend mooi en extreem duurzaam alternatief voor terrassen en vlonders in Bangkirai of andere tropische hardhoutsoorten. Ze sieren niet alleen op een stijlvolle manier uw tuin in de vorm van een mooi en natuurlijk ogend terras, maar u kan ze ook gebruiken om bij niveauverschillen traptreden mee te maken, bruggetjes aan te leggen of als veilig antislip loopvlak rondom uw zwembad.

U hoeft niet langer te twijfelen tussen de warme sfeer van hout en de levensduur van steen! Met Duofuse composiet vlonders combineert u het beste van deze twee.

DUOFUSE VLONDER BESCHIKBARE KLEUREN

Duofuse vlonders en terrasplanken zijn beschikbaar in 3 tijdloze, sfeervolle tinten. Tot 6 à 8 weken na plaatsing kunnen lichte kleurschakeringen optreden, waarna de kleur definitief stabiliseert voor de rest van de levensduur. Ook na jarenlange blootstelling en gebruik zullen uw terrasplanken er nog steeds zo goed als nieuw uitzien.

DUOFUSE VLONDER UITVOERINGEN

Duofuse composiet vlonders zijn er in drie uitvoeringen, die je ieder op twee manieren kunt toepassen.

A. Fijn geribbeld aan ene zijde, grof geribbeld aan andere zijde (holle plank)
B. Houtnerf structuur aan ene zijde, vlag geborsteld aan andere zijde (holle plank)
C. Fijn geribbeld aan ene zijde, grof geribbeld aan andere zijde (volle plank)

holle plank DFD 162

holle plank DFDE 162

volle plank DFD 140

DUOFUSE VLONDER ONDERDELEN (STANDAARD PLAATSING)

Onze composiet terrasplanken en vlonderplanken maken deel uit van een compleet systeem met alle nodige hulpstukken en toebehoren die het leven van de professionele plaatser of een ‘Handige Harry’ makkelijker maken. Naast de composiet terrasplanken zelf beschikken we bij Duofuse over alle nodige draagbalken, regelbare dragers, plinten, profielen en clips.

onderbalk DFB048

standaardclips DFC001

plint DFS076

verbindingsclips DFC002

plint DFLA076

start- en eindclips DFC004

DUOFUSE VLONDER ONDERDELEN (DAKTERRAS, PLAATSING IN DE HOOGTE,…)

ALUMINIUM ONDERCONSTRUCTIE DUOFUSE VLONDER, IDEAAL VOOR ZWEVENDE CONSTRUCTIES
Dit systeem is uitermate geschikt voor toepassingen waarbij de onderconstructie zwevend moet worden geplaatst. Het Duofuse® onderconstructie systeem is dé oplossing voor wie efficiënt, duurzaam en prijsbewust installeert!

Het aluminium onderconstructie systeem zorgt voor een eenvoudige en snelle montage van de Duofuse® houtcomposiet terrasplanken. Daarnaast is de Duofuse® aluminium onderconstructie ook geschikt voor andere types terrasdelen voorzien van een sponning met minimale hoogte van 3,5mm en diepte van 8mm.

GEGARANDEERDE TIJDSBESPARING OP MONTAGE
Met het Duofuse® aluminum onderconstructie systeem wordt minimaal 50% tijd bespaard ten opzichte van traditioneel geschroefde systemen.

Aluminium balk DFBA043

Klem kunststof DFC005

Begin- en eindklem DFC006

Koppelstuk DFJP (incl.bouten en moeren)

Multihoek DFMC (incl.bouten en moeren)

Rubberen onderlegger DFR90x90

Dragers in polypropyleen voor Duofuse vlonder

Voor hogere plaatsingen of plaatsing op dakterrassen kan u gebruik maken van polypropyleen dragers die hoogtes mogelijk maken tot meer dan 200 mm.

Bij gebruik van deze dragers kan u echter geen houtcomposiet draagbalken gebruiken, aangezien deze geen dragende structuur bezitten.

Montage Duofuse vlonder

Ondergrond Duofuse vlonder

 • Zorg voor voldoende ventilatie (1) onder de terrasplanken, zodat deze kunnen opdrogen na een regenbui.
 • De ondergrond moet volledig vlak en stabiel zijn.
 • Voor een goede waterafvoer dient de ondergrond een helling van 10 mm per lopende meter (2) te hebben in de lengterichting van de terrasplank, bij voorkeur in de richting weg van het huis. Deze helling moet behouden blijven op de terrasplank zodat de waterafvoer optimaal verloopt en er geen water op, in of onder de plank kan blijven staan.

Bevestiging onderbalken

 • De terrasplanken worden geplaatst op draagbalken. Plaats alle draagbalken op 1 lijn, zodat de startclips op de kop van iedere draagbalk kan bevestigd worden.
 • De afstand tussen de balken mag niet meer dan 50 cm zijn. Op 20 cm van het begin en einde van het terras wordt een extra draagbalk bevestigd.
 • Bevestig de draagbalken iedere 50 cm op een betonnen ondergrond of op een dragende structuur (2).
 • Gebruik een verzinkboor of safrijn om de gaten in de draagbalken conisch te maken, zodat de vijzen en pluggen verzonken zitten (3).

Bevestiging vlonderplanken

 • Zorg ervoor dat alle planken in dezelfde richting worden gelegd (aan de binnenkant van iedere plank is hiervoor een merkteken voorzien).
 • Een uitzettingsvoeg van 5 mm per lopende meter is noodzakelijk, met een minimum van 15 mm tegen een muur (4).
 • De eerste en de laatste terrasplank worden vastgemaakt met de start- en eindclips. De volgende plank schuift in de vorige standaardclipsen en wordt zelf met standaardclipsen op iedere draagbalk bevestigd (4). Dit wordt herhaald tot de laatste terrasplank. Deze wordt dan opnieuw met de start- en eindclips vastgemaakt.
 • Plaats bij voorkeur een draagbalk op het einde van uw terrasplanken, zoniet mag de oversteek maximaal 50 mm zijn zonder ondersteuning.
 • Indien u meerdere lengtes na elkaar plaatst, verbindt u deze planken met een verbindingsclips (5). De uitzettingsvoeg tussen de kopse kanten van de planken moet 10mm bedragen.
 • Bij de bevestiging van de clips is het steeds noodzakelijk om voor te boren.
 • Het terras kan worden afgewerkt met een houtcomposiet plint of L-profiel of een geborstelde aluminium L-profiel (6-7).

AFWIJKENDE PLAATSING: DAKTERRAS OF PLAATSING IN DE HOOGTE

 • Indien u de onderbalken niet over de volledige lengte kan ondersteunen of niet aan de ondergrond kan vastmaken of in de hoogte wil plaatsen d.m.v. dragers, dient u een stevig stalen of houten (klasse 1) kader te maken (8). Of gebruik de Aluminium draagbalk DFBA043

DUOFUSE VLONDER KOPEN

Bekijk prijzen!

Lees ook:

Duofuse tand en groef schutting

Duofuse schutting

Duofuse

Over Duofuse

Duofuse lamelschutting

Duofuse lamelschutting