Gealan kunststof kozijnen: Kleuren

Kleurcombinaties

Gealan kunststof kozijnen kleuren. Er zijn verschillende opties in relatie tot de kleursamenstelling mogelijk. De standaard profiel kleuren van GEALAN zijn gebroken wit (RAL:9001) of verkeerswit (RAL:9016).

  1. Alleen de buitenkant, de randen van het kozijn (kader), een kleur geven.
  2. Alleen de buitenkant, de draaiende delen (vleugel), een kleur geven.
  3. Zowel de buitenranden (kader) als de draaiende delen (vleugel) aan de buitenkant een kleur geven.
  4. Zowel de buitenkant als de binnenkant een kleur geven. De standaardkleur van de binnenkant is gebroken wit(RAL:9001) of verkeerswit (RAL:9016).

Kleurprocessen

Wij hebben verschillende manieren om kleur te geven aan ons raamsysteem. Zoals vele andere systemen hebbben wij een folie techniek onder KOMO keur. Als enige hebben wij Acrylcolor, een kleurtechniek met ongekende mogelijkheden ook onder KOMO keur.

Acrylcolor

Het acrylcolorproces. Hierbij wordt een extra dikke laag kunststof in kleur aangebracht op het profiel. De gekleurde acryllaag is tweemaal zo hard als het pvc-oppervlak van witte ramen. De laag is zeer krasbestendig en tevens zeer resistent tegen weersinvloeden. Het zijdematte, gladde en poriënvrije acrylcolor oppervlak is ongevoelig voor aanklevend stof en vuil. Afbladderen, afbrokkelen en lastig bijschilderen vervallen. acrylcolor-ramen zijn vrijwel onderhoudsvrij en buitengewoon eenvoudig te onderhouden.

Decoratiefolies

Voor iedereen die prijs stelt op een natuurlijk uiterlijk zonder te moeten afzien van de voordelen van moderne raamtechniek, zijn er kunststoframen met het uiterlijk van hout. Decor-ramen beschikken over alle positieve eigenschappen van moderne kunststoframen en tegelijkertijd over het decoratieve effect van hout.

Aluminium bekleding

Het beste van twee werelden. Ramen uit het profielsysteem S 9000 en aluminium bekleding combineren de voordelen van de materialen aluminium en kunststof. Een hoge functionaliteit en een modern, designgericht aluminium uiterlijk verlenen gebouwen daarmee een vleugje exclusiviteit, met daarbij de uitstekende warmte-isolatie van kunststof raamsystemen. Kunststoframen met gekleurde aluminium bekleding zijn niet alleen bestendig en robuust, maar ze bieden tegelijkertijd uitgebreide mogelijkheden voor een individuele kleurrijke vormgeving. Bijna elke Ral-kleur is te verkrijgen.

Acrycolor van Gealan

Het harde acryl oppervlak is krasbestendig en ongevoelig. De acrycolor laag is 0,5mm dikker dan de folielaag, waardoor er in het geval van een eventuele beschadiging geen wit te zien is.

De gekleurde laag zal nooit loslaten vanwege de onafscheidelijke binding tussen de kleur laag en het profiel.

Acrylglas is een uiterst kleur-stabiele en licht-fast materiaal. De achterlichten van een auto zijn hiervan gemaakt.

Raamprofielen worden veelal blootgesteld aan zonlicht, extreem weer, milieu- en mechanische invloeden. U zit goed met de  acrylcolor profielen van GEALAN. In de loop der jaren heeft acrylglas zijn weerstand tegen de effecten van agressieve weersomstandigheden bij miljoenen autoachterlichten bewezen.

Het niet-poreuze oppervlak maakt acrylcolor ramen gemakkelijk schoon te maken. Het elegante geborsteld effect maakt hen ongevoelig voor vuil.

Eventuele krassen kunnen makkelijk verwijderd worden met een Scotch Bright pad.

Het acrylcolor proces is de nieuwste trend en biedt uitmuntende resultaten op het gebied van kleurvastheid. De folies zijn te verkrijgen met verschillende soorten houtnerven, waardoor u een echte houtlookkozijn kunt creëren . De aluminium deklaag geeft u woning een mooie industriële uitstraling.

Gealan Kunststof Kozijnen basis kleuren

De kunststof kozijnen zijn in de basis uitvoerbaar met volgende, door en door, kleuren.

Gealan kunststof kozijnen kleuren basis 9001

Gebroken wit RAL 9001

Gealan kunststof kozijnen kleuren basis 9016

Verkeerswit RAL 9016

Kleuren wit

De laatste jaren is een verschuiving te zien in de standaardkleur wit in de bouw. Waar nieuwbouwwoningen pakweg 10 jaar terug nog standaard werden voorzien van stopcontacten in RAL 9001 Crème wit / gebroken wit zijn die tegenwoordig al RAL 9010 Zuiverwit. RAL 9001 lijkt qua kleur een beetje op koffiemelk. Dit is dus een vrij donkere kleur wit. RAL 9010 is al een stuk frisser en lichter, maar niet te kil. RAL 9016 Verkeerswit is een van de lichtste tinten wit uit de RAL collectie. Lichte tinten zijn momenteel erg in trek. Dit verklaart waarschijnlijk ook de populariteit van deze RAL kleur. Doordat deze kleur zo neutraal is, kan hij eigenlijk met iedere andere kleur gecombineerd worden. Nog een reden die RAL 9016 zo’n populaire kleur wit maakt.

Gealan Kunststof Kozijnen Kleuren Acycolor

Gealan kunststof kozijnen kleuren standaard

Gealan kunststof kozijnen kleuren Ral 7016 antraciet

Ral 7016 antraciet

Gealan kunststof kozijnen kleuren DB703

DB703

Gealan kunststof kozijnen kleuren diep zwart ral 9005

Diepzwart RAL 9005

 Gealan kunststof kozijnen kleuren niet standaard

Gealan kunststof kozijnen kleuren Ral 7015 lichtgrijs

Ral 7015 lichtgrijs

Ral 7040 venstergrijs

Ral 6009 dennegroen

ral 3005 wiijnrood

Ral 9001 creme wit

Gealan kunststof kozijnen kleuren vergelijbaar met RAL8022

vergelijbaar met RAL8022

De acrylcolor kleuren zijn alleen te leveren aan de buitenzijde. (op basis verkeerswit). Voor sommige profielen geldt een minimale afname, daarom zijn deze kleuren alleen op aanvraag verkrijgbaar. Niet standaard kleuren kunnen afwijkende levertijden hebben. Bepaalde combinaties van kleuren kan een meerprijs opleveren of kunnen niet uitvoerbaar zijn. Bied daarom altijd de offerte ter controle aan.

Gealan Kunststof kozijnen kleuren foli’s

Gealan kunststof kozijnen kleuren standaard

Houtstructuur RAL 7016 Antraciet grijs

Houtstructuur RAL 9001 gebroken wit

Houtstructuur RAL 5011 Staal blauw

houtstructuur RAL 3005 wijnrood

Houtstructuur RAL 6009 – Dennengroen

 Gealan kunststof kozijnen kleuren niet standaard

Glad ral 7016 anthracite grey

Houtstructuur douglas fir

Houtstructuur black brown

Houtstructuur cherry

Houtstructuur chocolate brown

Houtstructuur dark oak

Houtstructuur RAL 3011  Bruin Rood

Glad ral 7016 Light Oak

Houtstructuur Moor Oak

Houtstructuur Mountain Pine

Houtstructuur Natural Hazelnut

Houtstructuur Mahogany

Houtstructuur RAL 7035 – Light Grey

Houtstructuur RAL 7038  Agate Grey

houtstructuur RAL 7039 Quartz Grey

Houtstructuur RAL 9010 Pure White

Houtstructuur dark oak

Houtstructuur Oregon Brown

Houtstructuur Sheffield Oak Light

Houtstructuur Walnut

Glad Metbrush Silver

Glad Black Brown

Houtstructuur AnTEAK

Glad Golden Oak

houtstructuur Brilliant White

houtstructuur Rustic oak

houtstructuur Douglas Striped

houtstructuur Metbrush Brass

Glad Hazelnut

houtstructuur RAL 5007 Brilliant-Blue

Houtstructuur RAL 7001 Silver Grey

Glad Siena PN Noce

Monumenten groen

Niet standaard kleuren kunnen afwijkende levertijden hebben. Bepaalde combinaties van kleuren kan een meerprijs opleveren of kunnen niet uitvoerbaar zijn. Bied daarom altijd de offerte ter controle aan.

Let op, De kleurweergaven dienen slechts ter illustratie en zijn niet kleurgebonden. Beschikbaarheid voor bepaalde profielen beperkt.