Wilt u weten wat een rond raam kost?

Onze prijzen staan online!

Betaalbaar? Wij doen niet moeilijk, check onze prijzen.

Rond raam. Wij zijn open en transparant over onze prijzen. Stel zelf je offerte samen zonder gegevens achter te laten. Overtuig u zelf van onze betaalbare kwaliteit. U kunt rustig u gang gaan zonder dat u lastig wordt gevallen door spam, vervelende pop-ups of telemarketeers.

Kwaliteit? De A-kwaliteit van DuraMarc.

DuraMarc gebruikt alleen profielen van het Duitse topmerk Gealan, voor ronde kozijnen het merk Duitse topmerk Inoutic. Al het hang- en sluitwerk is van GU. Het beslag komt van Hoppe. Dit zijn alle drie A-merken, ieder met hun eigen specialiteit. In de gecertificeerde fabriek van DuraMark worden deze 3 topmerken met de nieuwste machines vervaardigd tot een top kunststof kozijn.

Online offerte met direct prijzen

Bekijk de prijzen

Wij maken kwaliteit betaalbaar!

 3 type ronde kozijnen

Wij hebben drie type ronde kozijnen, een vast rond kozijn, een rond kozijn dat half open kan en een rond kozijn dat in zijn geheel opent. De ronde ramen zijn anders dan onze rechte ramen niet van het merk GEALAN maar van het merk Inoutic / Deceuninck.

Vast rond kozijn

bekijk prijs

Rond kozijn half open

bekijk prijs

Rond kozijn geheel open

bekijk prijs

Oorsprong rond raam

Een rond raam vindt zijn oorsprong in Gotische kerken. De gotische architectuur wordt gezien als de eerste echt vernieuwende stijl sinds de val van het Romeinse rijk. De term Gotisch dook voor het eerst op rond 1550 , de stijl zelf komt uit het 12e-eeuwse Frankrijk. De belangrijkste eigenschappen van de gotiek zijn de ‘drang naar verticaliteit’ en naar ‘licht’. Dat licht werd binnengehaald door hoge vensters en grote roosvensters. De roosvensters waren cirkelvormig gebrandschilderd glas dat bestond uit geometrische patronen. Op het hoogte punt van de Gotiek was het roosvenster even breed als de voorhal van de kerk.

Toepassing rond raam

Een rond raam wordt vaak toegepast op het hoogste punt van een huis, net onder de nok van het dak, waardoor deze ruimtes een ouderwets, antiek gevoel krijgen.

Tegenwoordig wordt een rond raam niet veel meer toegepast. Een rond raam is veel moeilijker toe te passen dan een recht raam, ook past het niet helemaal in de huidige trend. Dat een rond raam mooi kan zijn staat buiten kijf.